Menu

Online sessies

In de nasleep van de Corona-crisis, bleef de overheid en de beroepsvereniging van de psychologen vragen om zoveel mogelijk online de consultaties te laten doorgaan om de verplaatsingen tot een minimum te beperken. Gezien de positieve ervaringen met deze vorm van therapie, heb ik besloten om online sessies te blijven aanbieden om de therapie aan iedereen te kunnen aanbieden, ongeacht de woonplaats. Online sessies zijn ook geschikt voor wie zich moeilijk kan verplaatsen voor een sessie. Hieronder leest u meer informatie over hoe dit stap voor stap in zijn werk gaat.

Voor de online sessies wordt gebruik gemaakt van het platform “Whereby”, een beveiligd platform dat aangeraden wordt door de psychologencommissie. U hoeft hiervoor enkel te beschikken over een computer of tablet met camera, microfoon en een gangbare browser (Edge, Firefox, Chrome, Opera…). Registratie is niet nodig, u hoeft enkel te surfen naar de link die u wordt doorgestuurd van zodra u een afspraak maakt voor een online sessie. Een online sessie boeken kan makkelijk via de online agenda die u kan bereiken via deze link.

  • Een handleiding over hoe u een online afspraak kan boeken, vindt u via deze link.
  • Een handleiding over hoe u een online sessie kan volgen, vindt u via deze link

Ik blijf natuurlijk ook steeds telefonisch bereikbaar indien u problemen ondervindt met het online boeken van uw afspraak. U kan ook steeds een mailtje sturen naar info@aurelievandenbrande.com indien u problemen ondervindt met afspraken boeken of online sessies opstarten.

Enkele afspraken:

  • Indien het de eerste keer is dat we elkaar online ontmoeten, zal ik u op voorhand contacteren om samen het systeem uit te testen. Dit voorkomt dat we op het moment zelf kostbare tijd verliezen met software- en/of verbindingsproblemen.
  • Zorg dat u steeds een tiental minuten voor de start van de sessie naar de online “wachtzaal” surft en u aanmeldt. U kan dan digitaal “aankloppen”.  Zo weet ik dat u klaar bent om met de sessie te beginnen en kan ik u in de digitale “therapiekamer” binnenlaten. Mocht de therapie met de persoon voor u nog bezig zijn, dan kan ik u een bericht sturen dat het aankloppen is doorgekomen, maar dat u nog even in wacht staat. Sluit dan vooral niet je browser.
  • Zoek een plaatsje in huis waar u een goede verbinding heeft en u niet gestoord kan worden door kinderen of andere gezinsleden zodat we in alle discretie kunnen praten. Zorg voor uw qualitytime en een veilige cocon. Om de effectiviteit van de therapie te verhogen, moeten ook online alle thema’s aan bod kunnen komen.
  • Gebruik een hoofdtelefoon/oortjes: enerzijds draagt dit bij tot een nog grotere privacy, maar anderzijds helpt het ook de verstaanbaarheid te vergroten en echo’s, waarbij u uzelf dubbel hoort, te voorkomen.
  • We ronden stipt af, zodat de persoon na u niet te lang hoeft te wachten.