Menu

Over Mij

Ik ben Aurelie.

Ik ben erg dankbaar voor de naam die ik van mijn ouders heb gekregen. Aurelie komt namelijk van Aureus, wat “gouden” betekent. Door mij met de naam Aurelie te dopen, drukken mijn ouders uit hoe kostbaar ik voor hen ben.

Laat ik nu net daar ook mijn roeping in gevonden hebben.

Ik ben er stellig van overtuigd dat ieder van u iets ongelooflijk waardevols in zich draagt. Maar ik geloof ook dat het meemaken van negatieve levenservaringen of opgroeien onder weinig liefdevolle omstandigheden ertoe kunnen leiden dat je deze kwetsbare kostbaarheden in jezelf verstopt, bedekt of dof hebt laten worden.

Door mijn werk als psychologe heb ik de kans én het enorme voorrecht om samen met mensen naar hun eigen innerlijke kostbaarheden te gaan zoeken en deze te laten schitteren. Ik hoop hierin een gids te kunnen zijn die mee het pad wijst en licht werpt op de duisternis.

Ik ben er mij van bewust dat deze zoektocht soms lastig kan zijn. We moeten zwar(t)e of vastgeroeste brokstukken opnieuw boven halen. We komen in aanraking met scherpe kanten. We graven en stoten op stinkende beerputten.

Maar als we deze oude pijnen in de ogen durven kijken, wordt loslaten mogelijk en bestaat de kans dat er een heuse transformatie plaatsvindt.

Hoe werk ik?

Als je bij mij op therapie komt, zal het er waarschijnlijk net iets anders aan toe gaan dan je zou verwachten. Naast de klassieke gesprekstherapie, waarbij jij vertelt, ik luister en probeer andere perspectieven aan te bieden, probeer ik voorbij de ratio te gaan.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat door het rationele en het verbale te overstijgen, de meeste beweging kan en zal plaatsvinden. Hiervoor wordt er oa. gewerkt met metaforen, visualisaties, creatieve opdrachten, ervaringsoefeningen, enz… Deze oefeningen worden steeds afgestemd op wie jij bent en sluiten aan bij jouw belevingswereld. Daarnaast is het soms nodig om je uit je comfortzone te halen. Wie dus denkt dat therapie een gezellige babbel is, heeft het mis. Dit alles gebeurt in de veilige context van de therapieruimte en uiteraard met respect voor je grenzen.

– Albert Einstein.  

Opleiding

Ik ben in 2012 afgestudeerd als klinisch psychologe na een Master-opleiding aan de universiteit van Gent. Tijdens deze studies heb ik de wetenschappelijke basis gelegd. Het stevig fundament waarop de therapie gedragen wordt..

Daarna ben ik wat ik geleerd heb, gaan finetunen tijdens een vierjarige postuniversitaire opleiding tot psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving. Concretere handvaten werden hier aangereikt. Het wetenschappelijke werd vertaald naar de klinische praktijk. Het unieke aan deze opleiding is dat je leert om je als psychotherapeut aan te passen aan de noden van degene die bij jou hulp zoekt, in plaats van dat de cliënt zich moet aanpassen aan het therapeutisch kader van zijn/haar psycholoog. De opleiding combineert theorieën en modellen vanuit verschillende psychologische stromingen (systemische, experiëntiële, cognitief-gedragtherapeutische, psychodynamische…) tot de juiste, unieke behandeling waaraan jij nood hebt.

Om geen verouderde kennis aan te bieden, iedereen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen en een gepersonaliseerd traject te kunnen blijven aanbieden, blijf ik mijn kennis en vaardigheden verbreden en verdiepen tijdens korter durende opleidingen zoals:

  • Creatieve therapie
  • Mindfulness
  • Loopbaancoaching (in opleiding)
  • Creative Consciousness
  • Burn-out

Erkenningsnummer psychologencommisie: 862111194, erkend sind 01/01/2012.