Loopbaan cheques bestellen*

Kom je in aanmerking voor loopbaancheques?

Om in aanmerking te komen om loopbaancheques te bestellen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden worden gedetailleerd op de website van de VDAB die je kan bereiken via deze link. Ga zeker op voorhand na of je voldoet aan deze voorwaarden.

Bestel loopbaancheques via de VDAB

Loopbaancheques kan je makkelijk online bestellen bij de VDAB. Surf hiervoor naar de volgende pagina op de website van de VDAB.

Hoeveel loopbaancheques kan je bestellen?

Heb je een job, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques als je aan de nodige voorwaarden voldoet. Je eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding en je tweede voor 3 uur. Je betaalt maar 40 euro voor een loopbaancheque. Dit is erg voordelig want de reële waarde bedraagt 169 euro per uur.

Wil je graag 7 uur loopbaanbegeleiding volgen?

Bestel dan eerst één loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Let wel: op het moment dat je de tweede loopbaancheque aanvraagt, moet je nog aan de voorwaarden beantwoorden voor loopbaancheques. Een van deze voorwaarden is dat je aan het werk bent.

Je kan de tweede loopbaancheque voor loopbaanbegeleiding gebruiken in hetzelfde loopbaancentrum, maar je mag ook naar een andere loopbaancentrum gaan.

Wanneer bestel je best loopbaancheques?

Je kan wachten met het bestellen van je loopbaancheque tot je een vrijblijvend contact hebt opgenomen en beslist hebt om bij mij loopbaanbegeleiding te volgen. Wanneer we beslissen om samen in zee te gaan, ondertekenen we een samenwerkingsovereenkomst. Op dat moment geef je mij je loopbaancheque.

Na de ondertekening kan je niet meer van loopbaancentrum veranderen. Je kan pas opnieuw van loopbaancentrum veranderen als je na je 4 uur begeleiding een tweede loopbaancheque gebruikt.

Bestel je je cheque liever op voorhand? Ook dat kan. Hou er wel rekening mee dat je loopbaancheques maar 3 maanden geldig zijn. De geldigheidsdatum staat vermeld op de cheque. Start dus voor deze datum met je begeleiding.


*Bron: www.vdab.be


Deel deze pagina